Planificació del treball d’avaluació: Dades generals

ESTRUCTURA DEL TREBALLPiulades

Arribant el 19 de febrer, feta la prsentació de l’ús de Twitter als dos grups, es fa dedicar una sessió a presentar les rúbriques d’avalaució.
El treball es dividiria en tres fases identificades amb tres moment del procés lector. per poder identificar-les es generen tres hashstag com són: #llms1( per identificar el moment d’abans de llegir), on l’alumnat era avaluat de diverses competències, la lingüística(expressió escrita), la competència digital, la competència social i la cultural, sempre amb quatre nivell enunciats en termes positius com poden ser nivell bàsic, en desenvolupament, avançat i excel·lent. En aquesta fase l’alumnat havia de comentar el per què havia triat el libre, fer tuits sobre el context històric on s’insereix el llibre i sobretot interaccionar amb els seus companys.Si ferem una comparació amb un treball d’investigació més convencional equivaldria a la justificació de l’elecció, i contextualització històrica. Podem analitzar-lo amb el document http://sdrv.ms/108zLYS

La segona fase #llms2 ( durant la lectura) algunés de les competències s’ampliaven com és la lingüística amb la comprensió lectora, sobretot per consolidar les característiques dels textos narratius (narrador, espai, temps, etc); també l’alumnat havia de fer tuits amb frases que més els agradara que podien acompanyar amb fotogràfies; així com a la compatència social on l’alumnat havia de realitzar retuits del seus companys. En aquest sentit els tuits mostraven aspectes significatius com el fet d’animar-se entre ells amb el procés de lectura i de realitzar el propi treball. Cal afegir que aquesta fase es la part que més tuit va rebre, així com la que durant més dies va ser emprat. l’anàlisi dels resultats els tractarem amb més profunditat. Aquesta part es relacionaria amb la fase d’anàlisi del text. Podem mirar la rúbrica: http://sdrv.ms/17JBEgQ

La darrera fase #llms3 (després de la lectura) l’alumnat havia de traballar les mateixes competències, fent ressó a la competència social, on havien de comentar les opinions sobre el treball, sobre la forma de treballar-lo, així com la valoració del llibre i si el recomanaria als seus companys. http://sdrv.ms/12arvYx

Totes aquestes rúbriques havien de ser emprades durant el procés lector, ja que a la mateixa vegada que em servirien per realitzar una avaluació com a docent, ells mateixos, havien de fer-se una autoevaluació, lliurant les rúbriques amb una proposta de nota avaluativa.

TEMPORALITZACIÓ

Com ja hem comentat, el treball estava ubicant a la darrera avaluació (aspecte que ixirà com a proposta de millora per següents edicions). Des del 19 de febrer fins al 19 d’abril l’alumnat podia realitzar la lectura del llibre i anar fent el treball seguint les rúbriques al seu propi ritme, fomentat també el seu propi aprenentatge, així com l’autonomia, planificació.
El treball va comprendre un periode vacacional, la qual cosa va ser positiva perquè va possibilitat que l’alumnat avançara prou al desenvolupament.

PARTICIPACIÓ

Dels dos grups de batxillerat on es propossa l’activitat, finalment realitza el treball el 76,2%. El que suposa que un terç de la globalitat opta per reaalitzar un treball d’investigació més convencional i una presentació oral per la classe. Cal dir que alguns dels no participants, s’empenedeixen de no haver triat l’opció del Twitter. Algunes de les justificació eren el no fer-se dos perfils a la xarxa, entre altres justificacions.

SELECCIÓ DEL LLIBRES DEL CURS 2 ON BATXILLERAT

Els llibres triat només són els autors que el curriculum ha seleccionat. tots ells dins de la literatura del darrers treç del XX i inicis del XXI.
L’alumnat pot triat dins dels autors en les diferents avalaucions, així com incorporar altre títol del mateix autor.

Vicent Andrés estelles: antològia poètica de vicent Andrés Estellés.
Maria Mercè Marçal: bruixa de dol.
Mercè rodoreda: La plaça del diamant/ Aloma
Maria Beneyto: La gent que viu al món. Ed. Bromera isbn:9788476603581
Montserrat roig : El temps de les cireres.
Quim Monzó: El perque de tot plegat.
Isabel Clara-Simó: Dones /Homes
Ferran Torrent : L’illa de l’holandès.
Vicent Pallarés: Les urpes del llop.
Joan fuster: Diccionari per ociosos./ Ser joan fuster. Antologia de textos fusterians.
Carmen Miquel: A cau d’orella: cartes a Roser (1998).
Carles Alberola i Robert García: Besos

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s