A LA RECERCA D’ÍTACA EN EL IV FÓRUM DE MICROSOFT EDUCACIÓN

136984816558420130528_12191120130528_123545

Els passats dies 28 i 29 de maig vam ser convidats al IV Fórum Educació Madrid de Microsoft, que aquest any rebia el nom Smart Education (maximizando su potencial). En un dia i mig van compartir diferents comunicacions, idees i novetats.
L’event va començar per la vesprada a càrrec de En. Juan Ramón Alegret, President Microsoft; així com Educación+innovación=excelencia presentat per Na Maria Garaña (Presidenta de Microsoft España).
Des del meu punt la vista la vesprada va concloure amb la comunicació de l’educació antifràgil, on es proposava una societat sostenible, i identificant una sèrie d’àrees de progrés com són: la tecnologia com llibertat, la millora de la salut,justucia social, connectivitat, l’energia verda és ja una font de negoci i el poder de la dona, presentat per Luís Martín de CEO Barradés Next.
EL segon dia, al track de col·legis és on el nostre treball va estar comentat com a pràctica de treball col·laboratiu emprant la ferramenta de l’OneNote de Microsoft. Van generar un gran debat a l’auditori, focalitzant l’interés en el canvi del paradigma de l’educació, i dels rols que l’alumnat ha d’assolir pel segle XXI. Va a ser molt interessant, i molt profitós a nivell personal el poder explicar el treball que hem realitzat a classe amb el llibre d’assajos.
Una idea va quedar clara, compartir és creixer, ja que una bona idea pot convertir-se en una idea meravellosa, pot ser l’espelma que enxegue el motor per que l’altra persona puga assolir el seu objectiu. Aquest treball de ferramentes col·laboratives va ser a càrrec d’Ester de Nicolás (cap del producte Office 365, Microsoft Espanya), qui va ser l’encarregada del projecte d’Office Crossing amb professors que va ser l’inici d’aquesta aventura cap a Ítaca.
També van assistir a la presentació de l’experiència de l’escola de Magisteri de Castella i lleó amb un centre de primària per formar al professorat en l’aprenentatge de cóm donar classe als xiquets de primària usant per això les videoconferències de Lync.
La presentació de W8 pels projectors, i com l’alumnat nadiu digitalment, sense cap explicació interacciona amb les pizzarres com si foren una Tablet gigant. Aquesta comunicación va ser presentada per Ovi Barceló.
Guarde a la memòria una sèrie de frases com: hem de fer protagonistas als nostres alumnes del seu propi aprenentatge del meu company Juan Emilio López, qui ha usat OneNote com agenda electrònica per la tutoria de l’alumnat…. ells comparteixen, entre ells i amb nosaltres, aleshores creixem, millorem com docents. Compartim per crèixer. Vos deixe aquest enllaç de premsa. http://www.elmundo.es/elmundo/2013/05/29/valencia/1369860178.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s