@LlegirXdirms2 torna a l’activitat al curs 2013-2014 amb #any2ES

Nou Curs, nous alumnes, nous viatgers que ens acompanyaran en aquesta aventura. Al llarg de l’estiu hem enllaçat companys de viatge que també volen fer d’aquesta tasca, una aventura de coneixement i aprenentatge continu que és la docència, volen com algun científics de la neurociència aplicada a l’aprenentatge:“educar és emocionar”.

BXqaC7dIcAEohlR

BXqqddUIYAAxSB1

La primera activitat que hem proposat al nostre alumnat de segon de batxillerat és que s’emocionara amb la poesia; amb els versos de dos autors que al 2013 són rellevant perquè celebren diferents aspectes. ELs dos poetes són Vicent Andrés Estellés ( fa una dècada de la seua mort) i Salvador Espriu(100 any del seu naixement) del qual podem seguir diferents activitats totes elles identificades amb #anyespriu a Twitter.

Des del nostre centre, Martí Sorolla, i també amb la companyia dels alumnes de Devesa Carlet, van motivar-los perque piularan versos d’aquestos dos poetes amb l’hashtag #any2Es, al llarg de tot el dilluns 28 d’octubre des de les 08:30 del matí fins a les 23:30 que va finalitzar l’activitat compartida entre l’alumnat dels dos centres.

L’alumnat havia d’anar piulant versos, a més d’altras accions previament determinades amb la rúbrica d’avaluació on es treballaven competències com la lingüística (expressió escrita, comprensió lectora i literària); la cometència social (pel fet de relacionar-se amb altres alumnes que no coneixen inicialment); competència d’apendre a aprendre ( amb el fet de compartir tweets que altres companys han treballat i realitzar rt), o la competència digital pel fet de treballar amb una xarxa social com és Twitter. Ací vos deixe la rúbrica d’avaluació:http://sdrv.ms/1byvBMF

L’alumnat va fomentar també la seua habilitat creativa, ja que molts d’ells van acompanyar els versos triats amb una fotografia. Com Exemple:BXsRCvmCAAAtdmP
amb el vers:S.E “Entra la tranquil·la tarda pel fosc camí de la mirada”

La participació dels alumnes a primera hora va ser brutal, tant que a les 09:00 (amb els companys que continuaven amb l’activitat des de Devesa Carlet) van a arribar a ser TT a Espanya

Tots van aplaudir a la classe quan ens insformaven als nostres mòbils..només calia mirar-los amb un somriure als seus rostres…estaven emocionats!!!. Havien assolit la nostra idea originària: emocionar per educar.

AL llarg del dia l’alumnat va continuar trebllant a diferents hores, per la vesprada també ens van a arribar a fer 216 tweets només en un hora. El seguiment del hashatg el van fer mitjançant diferents aplicacions gratuites (toopy.com; hashtag,org) que ens donaven gràfiques de la participació. Finalment a la cloenda es van fer 2600 tweets aproximats, i 3200 entre favorits i repiulades de l’alumnat…Tot un èxit!!!

BXsu1_eCAAAQeJ4

Des d’ací vos convidem a llegir una mica dels versos que van seleccionar per compartir a #any2es, ja sabeu compartir és crèixer

Ja estem treballant per una activitat compartida altra vegada, però aquesta nova ocasió compartit també dos matèries: Filosofia i llengua i literatura.
TWITTER està a les aules!!! vos esperem a @llegirxdirms2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s