Microsoft Global Forum Barcelona: una experiència Vital

Durant la setmana passada des del dilluns 10 fins al divendres 14 vaig tindre l’oportunidad de participar al Microsoft in Education Global Forum com Expert Educator. L’event té diferents agendes segons sigues Educator, escola Mentor o Global Tour.
Com Expert Educator hem compatit un total de 259 docent procedent de 90 països del món, tots amb un kiosc on presentar la nostra activitat d’aprenentatge: La nostra A la recerca d’Ítaca, un one note compartit amb l’alumnat, qui havia de redactar un assaig a semblança de Joan Fuster, erem la representació de la nostra llengua al Forum Mundial.
A la Recerca d'Ítaca

El primer dia vam assitir a la presentació de Microsoft amb els nous productes, i amb el reconeiximent de la tasca dels docents que dia a dia treballen per construir el paradigma que tinguem a les nostres aules amb la tecnologia com eina per desenvolupar les tasques dels estudinats.
Ells, els nostres estudiants són els vetaders protagonistes de la nostra tasca, i es per això que hem de donar-los les oportunitats i les eines per que comencen a convertir-se en allò queels garantirà un futur: ser aprendius de per vida…apareixeran treballs nosus dels quals desconeixem els nons ara mateix, i per això caldrà que tinguem unes competències, habilitats que els ajude tant a ser com a fer.
Pense en la mateixa mesura que nosaltres, com docents, hem de treballar en la línia que ens aproxime als estudiants per estar present en el seu procés d’aprenentatge, perquè com van dir:

Els teus alumnes estan col#laborant sense tu

Els teus alumnes estan col#laborant sense tu

També vam aprofitar alguna de les hores lliures que ens deixava per trobar-nos amb la Dolors Colomer, la Coral Reig de l’escola Virolai per planificar algunes de les activitats que portarem a terme al darrer trimestre…..cal continuar construïnt aules sense murs. També vam tindre l’oportunitat de compartir amb LAura Borràs, que com sempre dic va ser com una llum per poder portar a terme les activitats, accions a l’aula, que no terminava de visualitzar.

En definitiva,una setmana plena d’aprenentatge, d’idees compartides, de trobar-nos cara a cara amb persones que ja estaven parlant via twitter o email com @ToddLaVogue, naiximent de nous projectes per compartir treballs amb diferents persones del món, com el meu equip a l’activitat que vam crear per desenvolupar-la al centre: Companys de Nigèria, El Salvador i Puerto Rico. Els quatre van treballar sobre la pobressa, amb la idea que és l’educació qui por millorar-la per això van titular-la: un nen més a l’escola
Activitat conjunta

El divendres pel matí també vam participar al Track espanyol que era simultani, vaig participar a una taula redona on presentaven els quatres Expert Educator els projectes amb els que participaven al Global Forum. De totes les idees que vam compartir, em quede amb la idea de construir ponts que ens apropen als alumnes per que ells siguen els protagonistes del seu aprenentatge.

La setmana va terminar amb el sopar de Gala i els lliurament de premis, cap de nosaltres va guanyar per pujar a l’escenari….però personalment he crecut en aprenentatge, en experiència i en emocions.

fotogràfia a l'escenari tots dalt.

fotogràfia a l’escenari tots dalt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s