Jornades de Recursos Educatius Digítals: Estratègies Innovadores

IMG_20140711_114121

El passat dia 11 de juliol vam tindre l’oportunitat de participar per una doble via a les Jornades de Recursos Educatius Digitals: Estratègies innovadores, com assistent i com a ponent.

Les dos dies va ser molt gratificant, ja que l’organització va afavorir el fet de tindre un tast de les presentacions que es realitzarien el dia posterior, així podriem triar els blocs més interessants.
Des de l’ús de Kinec per treballar col·laborativament en l’aula de música, com realitzar una apps de continguts per repassar des del mòbil pels teus alumnes(Mobincube), fins a les diferents plataformes virtuals que estan ajudant a desenvolupar als docents una incoroporació de les tics a l’aula.

El segon dia durant tres sessions van assitir a tallers, demos i les experiències, on van comentar nosaltres com Martí Sorolla ha anat incoporant les tics a l’aula i un tastat de les activitats més rellevants que hem anant realitzant al llarg dels darrers cursos acadèmics.

Una de les idees més revindicades és el fet que l’educació ha canviat, ue els nostres estudiants no poden ser educats amb les estratègies metodològiques que van patir nosaltres ( i dic patir, perque no sempre van ser bones), i el fet de convidar als docents a peu d’aula a eixir de la seua zona de confort, a aventurar-se a descobrir noves sensacions.

Em va cridar l’atenció un comentari de l’audiència en una de les presentacions, qui adreçant-se al ponenet li demanava insistentment el com fer-lo, com portar-lo a la seua aula, com implimentar totes les idees que estava escoltant a les darrers dies ja que venía d’assitir a altres jornades…el ponent va comentar que era la seua experiència la que contava. No hi ha respostes ni receptes màgiques que solucionen els problemes i les característiques de tots els contextos. Des del meu punt de vista, cal agafar les idees, refer-les al teu context i llançar-te a l’experimentació: el propi camí de la implementació serà l’aprenentatge.

IMG_20140711_111319

Va traslladar la nostra experiència a unes 30-35 persones que van triar l’experiència entre altres 8 experiències, on van comentar la implementació de les Tics al centre. Axí vos deixe la presentació.

Aventurar-se, experimentar, eixir de la teua zona de confort sempre dona una mica de por, però els beneficís són inestimables.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s