Llegir sense Fronteres/Reading without Borders: Enric Valor viatja a Washington

Al llarg del aquest curs que està finalitzant, hem portat a terme un projecte de lectura sense fronteres de caràcter col·laboratiu, prenent a com a base la col·laboració de diferents centres a través d’intercanvi de cartes entre l’alumnat.
Ara que ja hi som al segle XXI, podríem intercanviar productes elaborat entre els alumnes, un audio, un vídeo presentant les característiques de la seua llengua,, cultura, o per què no un Booktrailer sobre llibres que parlen de la nostra tradició oral.
Justament això és el que hem compartit amb els alumnes de 4th de Julie Hembree biliotecaria de l’escola A.G.Bell Elementary (Seattel, Washington EUA), qui treballa amb els seus alumnes des de fa molt de temps el foment de la lectura amb l’el·laboració de Booktrailer com podeu comprovar a la seua pàgina personal
Julie Hembree ‘s blog

un Exemple de Les Rondalles d’Enric Valor

Al mes de novembre, vam ficar-nos en contacte gràcies al programa de Microsoft Inovative Educator Expert amb la proposta d’intercanviar alguns Booktrailer, des de Espanya li oferiríem l’oportunitat de conèixer la nostra tradició oral sobre Les Rondalles Valencianes que l’escriptor Enric Valor va recopilar a la transmissió oral dels pobles. Donat que a 1r d’ESO havien de llegir-se les Rondalles, i que Julie treballava amb alumnes de 4t de primària, va ser la meua companya Mª Isabel Hernández Garrigues qui da dur el projecte endavant amb la col·laboració des d’educació Plàstica i visual de la mà d’ Irene Moreno. Gràcies companyes!!

meeting with Julie
Julie ens enviaria els Booktrailer dels llibres que més èxit tenen entre els seus alumnes, així va començar aquesta aventura amb una sèrie d’emails, i missatges de xarxes socials.
Per poder enviar els booktrailer d’una forma àgil van emprar Sway(una nova eina de Microsoft per realitzar presentacions dinàmiques). Ací els nostre exemple
https://sway.com/s/pGC2eASvHUwxhT3W/embed

Una vegada que havien arribat els llibres, i els Booktrailer, calia celebrar El dia d’Enric Valor a Washington que va ser el 20 de maig. Aquesta celebració van poder connectar-nos via Skype Trasnlator!! aules connectades compartint Lectures!!! Mireu el Sway de Julie Hembree
https://sway.com/s/JjqZDxlN9A_KFB3p/embed

L’educació avança gràcies a la Col·laboració, les idees només són idees sense un equip que les materialitze… Gràcies Irene, Mª Isabel, Julie. Compartir és Créixer!!!.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s